Wat te doen?

Er is veel te doen in de omgeving van Strand Zomer. Je kunt bijvoorbeeld een ronde gaan fietsen, lekker gaan varen met fluisterboot, sloep of rondvaartboot of wandelen langs het water. Ook kun je bij ons terecht voor je leuke en spannende groepsuitje, zoals een GPS-Escape tour over het water, een bootcamp op het strand of een fietspuzzeltocht in de mooie omgeving van de Nieuwkoopse plassen.

Bekijk het filmpje van Ontdek Nieuwkoop. Hierna is een aantal suggesties te vinden voor een leuke actieve dag. Meer informatie op de toeristische website van Nieuwkoop en omgeving.

Fietsroutes

Strand Zomer bevindt zich tussen fietsknooppunt 53 en 55 bij een strandje met prachtig uitzicht over de Nieuwkoopse Plassen. Er zijn verschillende routes:

Langs de Meije (40km)

Deze fietsroute neemt u mee door de polders, langs de kronkelende Meije en de prachtige plassen.

Meer info

“Holland op z’n mooist!” (20,7 km)

De fietstocht van 20,7 km voert je langs de plekken rondom de Nieuwkoopse Plassen waar de schilders van Haagse School anderhalve eeuw geleden hun inspiratie vonden. Halverwege de route (tussen punt 11 en 12) kun je uitrusten bij Strand Zomer. Ga langs Pietje Potlood het het schitterende Meijepad op (tussen punt 11 en 12 in de routebeschrijving) en na 500 m aan je rechterhand zie je Strand Zomer liggen.

Meer info

De Coperoute (46 km)

Deze route voert u langs De Zegerplas, de enige nog werkende Molenviergang in Aarlanderveen, de Nieuwkoopse Plassen en het Bedelaarsbos tussen Boskoop en Alphen aan den Rijn. Tussen fietsknooppunt 53 en 55 vindt u Strand Zomer om even lekker uit te rusten.

Meer info

Fluisterboot huren

Met een fluisterboot door het riet varen, luisteren naar het getjilp van de vogels en de roofvogels zien vliegen. Er zijn meerdere bedrijven waar een bootje gehuurd kan worden.

Meer info

Kanovaren

Otterkanoroute

Glijd geruisloos over het water van de Nieuwkoopse Plassen en kom alles te weten over de otter. Dé ambassadeur van de zoetwaternatuur. Waar leeft de otter, wat eet ie en waarom is dit dier zo bijzonder? De kans dat je de otter zelf spot is heel klein. Maar als jij deze kanoroute hebt gevaren, ben je wel een échte otterexpert. Tussen punt 5 en 6 kun je richting het witte bruggetje kanoën en dan vind je aan je rechterhand het strandje bij Strand Zomer, waar je heerlijk kunt uitrusten van de inspanningen.

Meer info

Rondvaartboottocht

Molentocht, bitterballentour of een natuurtocht met een prachtige rondvaartboot door de het Nieuwkoops plassen gebied is indrukwekkende en plezierige ervaring.

Voor meer informatie lees ontdek Nieuwkoop.

Laatste nieuws

Strand Zomer kersthangers van van Houten &design

Strand Zomer kersthangers van van Houten &design

Missen jullie ons ook al!? Wij jullie wel! Daarom hebben we wat leuks bedacht samen met @vanhoutendesign. Een echte Strand Zomer kersthanger voor in de boom! Het is een limited edition, dus op = op. Je kunt hem bestellen via info@strandzomer.nl en hij kost €7,50...

21 augustus overdag gesloten

21 augustus overdag gesloten

21 augustus zijn we gesloten van 10:00 tot 17:00 uur vanwege een bruiloft. Vanaf 17:00 uur staan we weer voor jullie klaar!

Lekker borrelen of eten?

Dan bent u aan het goede adres bij Strand Zomer. Met de fantastische borrelkaart is er altijd een perfecte match voor u en uw gezelschap!
Reserveer vandaag nog