Actie bij Zomer

Er is veel te doen in de omgeving van Strand Zomer. Je kunt bijvoorbeeld een ronde gaan fietsen, lekker gaan varen met fluisterboot, sloep of rondvaartboot of wandelen langs het water. Ook kun je bij ons terecht voor je leuke en spannende groepsuitje, zoals een GPS-Escape tour over het water, een bootcamp op het strand of een fietspuzzeltocht in de mooie omgeving van de Nieuwkoopse plassen.

Bekijk het filmpje van Ontdek Nieuwkoop. Hierna is een aantal suggesties te vinden voor een leuke actieve dag. Meer informatie op de toeristische website van Nieuwkoop en omgeving

Fietsroutes

Strand Zomer bevindt zich tussen fietsknooppunt 53 en 55 bij een strandje met prachtig uitzicht over de Nieuwkoopse Plassen. Er zijn verschillende routes: 

Langs de Meije (40km)

Deze fietsroute neemt u mee door de polders, langs de kronkelende Meije en de prachtige plassen.

Meer info

“Holland op z’n mooist!” (20,7 km)

De fietstocht van 20,7 km voert je langs de plekken rondom de Nieuwkoopse Plassen waar de schilders van Haagse School anderhalve eeuw geleden hun inspiratie vonden. Halverwege de route (tussen punt 11 en 12) kun je uitrusten bij Strand Zomer. Ga langs Pietje Potlood het het schitterende Meijepad op (tussen punt 11 en 12 in de routebeschrijving) en na 500 m aan je rechterhand zie je Strand Zomer liggen. Meer info

De Coperoute (46 km)

Deze route voert u langs De Zegerplas, de enige nog werkende Molenviergang in Aarlanderveen, de Nieuwkoopse Plassen en het Bedelaarsbos tussen Boskoop en Alphen aan den Rijn. Tussen fietsknooppunt 53 en 55 vindt u Strand Zomer om even lekker uit te rusten. Meer info

Fluisterboot huren

Met een fluisterboot door het riet varen, luisteren naar het getjilp van de vogels en de roofvogels zien vliegen. Er zijn meerdere bedrijven waar een bootje gehuurd kan worden. Meer info

Kanovaren

Otterkanoroute

Glijd geruisloos over het water van de Nieuwkoopse Plassen en kom alles te weten over de otter. Dé ambassadeur van de zoetwaternatuur. Waar leeft de otter, wat eet ie en waarom is dit dier zo bijzonder? De kans dat je de otter zelf spot is heel klein. Maar als jij deze kanoroute hebt gevaren, ben je wel een échte otterexpert. Tussen punt 5 en 6 kun je richting het witte bruggetje kanoën en dan vind je aan je rechterhand het strandje bij Strand Zomer, waar je heerlijk kunt uitrusten van de inspanningen.

Meer info

Rondvaartboottocht

Molentocht, bitterballentour of een natuurtocht met een prachtige rondvaartboot door de het Nieuwkoops plassen gebied is indrukwekkende en plezierige ervaring. Voor meer informatie Ontdek Nieuwkoop

 

 

Bekijk foto’sBekijk menukaart

Acoustic Summer Sessions Live

LIVE OPTREDEN!!!

Iedere laatste zondag van de maand van 15.30-17.30 uur. Toegang is gratis

 

26 augustus Dad’s Army bij ‘Strand Zomer’

Tijdens de Acoustic Summer Session van augustus, kun je komen genieten van de band Dad’s Army. Dad’s Army is een swingende liveband die muziek speelt uit met name de jaren ’70, ’80 en ’90. Denk aan Paul Weller, Hot Chocolate, David Bowie en The Clash maar ook aan Gavin DeGraw en Coldplay.

De leden van de viermansband zijn Marco (bas, zang), Sanne (drums), René (gitaar, zang) en Freek (piano, toetsen, saxofoon, zang).

Het optreden begint om 15.30 uur en is gratis.

 

30 september Hear Hear bij Strand Zomer

Op 30 september hebben we Hear Hear weten te strikken. Als loungeduo weet Hear Hear ieder nummer geschikt te maken voor elke gelegenheid. HearHear verzorgt de juiste sfeer en weet precies de goede snaar te raken. De afgelopen jaren traden zij al op in vele hotels, café’s en restaurants.

Zin in een lazy sunday? Je bent van harte welkom in Nieuwkoop!

De entree is gratis.

 

29 april Ginger Squad

Het Nieuwkoopse gelegenheidstrio ‘Ginger Squad’ treedt op bij Strand Zomer. Een unieke gelegenheid om hen naast eigen compositie s ook nummers van o.a. The Police, Bob Marley, Leonard Cohen, Ed Sheraan en The Beatles te horen spelen. Het trio bestaat uit Jetske Veenstra (piano, zang), Froukje Veenstra (gitaar, cajon, zang) en René Veenstra (gitaar, zang). Tussen 15.30 uur en 17.30 uur kunt u bij mooi weer op het terras van hen genieten, en bij minder mooi weer zullen zij binnen hu unieke samenzang ten gehore brengen.

 

27 mei The Netz

The Loving Art and the Netz-connection, kortweg “The Netz”, speelt covers, vooral uit de jaren 60. The Beatles, Stones, Elvis, CCR, the Who en vele anderen. De sound en de looks van de band brengen je terug in de tijd, verweven met invloeden uit latere jaren en een touch van het nu. Het instrumentarium en de versterkers die de band gebruikt zijn, evenals de liedjes op de setlist, stuk voor stuk klassiekers. Laat je meevoeren op de herkenbare klanken die de band brengt op hun eigen, unieke wijze. Een feest der herkenning, voor jong en oud en voor elk wat wils. Stilzitten is er in elk geval niet bij!

 

24 juni Acoustic Page

Na het succes van vorig jaar speelt aanstaande zondag 24 juni Acoustic Page van 15.30-17.30 uur. De band speelt zoals de naam al doet vermoeden, akoestische gitaar muziek.Covers van oa Racoon, Blof, de Dijk, Eric Clapton, Van Morrison, Milo..etc De band bestaat uit: Gert Vermeij leadzanger en gitarist, Alex Patty backing vocals en gitarist, Ed Zimmerman percussie en backing voacals en Peter vd Zwet, basgitaar en backing vocals.